Matematik

Isolere x : 28454,37804x+9038,941645(1-x)=10000

22. november 2015 af 3473 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der please en der kan hjælpe mig? Skal have isoleret x i følgende ligning: 28454,37804x+9038,941645(1-x)=10000

Jeg kan simpelthen ikke huske hvad man skal gøre :-(
- på forhånd, 1000 tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af PSXL

Start med at gange ind i parentesen.


Svar #2
22. november 2015 af 3473 (Slettet)

For forståelses skyld undlader jeg lige decimalerne:

Så den hedder: 28454*x+9038-28454x*x^2-9038=10000 ... eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af exatb

for at gøre det endnu nemmere bruger jeg kun det første tal

2x +9(1-x)

2x+9*1-9x=1000


Svar #4
22. november 2015 af 3473 (Slettet)

Forstår det ikke.. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2015 af PeterValberg

Den distributive lov (hvordan man ganger et tal ind i en parentes):

a\cdot(b+c)=ab+ac

Se eventuelt video nr. 2 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
24. november 2015 af 3473 (Slettet)

Tak! :-)

Skriv et svar til: Isolere x : 28454,37804x+9038,941645(1-x)=10000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.