Kemi

mængdeberegnings skema

27. november 2015 af nillewedel (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej 

jeg er lige kørt lidt fast håner der er en der kan hjælpe mig

jeg skal lave et mængdeberegningsskema 

opgaven lyder ;

2Al+3S--> Al2S3

man starter med at have 20g Al hvormeget svovl angivet i gram skal der bruges og hvor mange gram aluminiumsulfid kan man fermstille 

jeg har lavet følgene mængdeberegning skema

                      Al                 S              Al2S3

koefficenter   2                  3                 1

m  g               20g                

M g/mol         58,96         96,21           105,17

n mol             0,339


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2015 af LubDub (Slettet)

                                          2 Al     +      3 S     ----->     Al2S3



          n(Al) = m(Al) / M(Al) = (20g) / (26,9815386 g/mol) = 0,74 mol

          n(Al2S3) = n(Al) • (1/2) = 0,37 mol

...
          m(Al2S3) = n(Al2S3) • M(Al2S3) = (0,37 mol) • (150,158077 g/mol) = 56 g


Svar #2
27. november 2015 af nillewedel (Slettet)

skal det ikke være 

n(Al)= m(Al) / M(Al) = 20g / 53,96 g/mol (2x26,98) = 0,370 jeg tænker det er fordi der er 2Al ?

og hvad så med 3S ?

forstår ikke hvad du mener med n(Al2S3) = n (Al) x (1/2) = 37 mol ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2015 af LubDub (Slettet)

Molarmassen er konstant. Den ændrer sig ikke.
 

                                            2 Al     +      3 S     ----->     Al2S3
stofmængdeforhold                2                 3                      1

 

hvorfor hvis man kender n(Al), så:

                                 n(S) = n(Al) • (3/2) 

                 og            n(Al2S3) = n(Al) • (1/2)

...
hvis du kendte n(S), så

                                 n(Al) = n(S) • (2/3)

                 og            n(Al2S3) = n(S) • (1/3)
 


Svar #4
28. november 2015 af nillewedel (Slettet)

pu ha jeg syntes det er svært kan slet ikke holde rede i det regne stykke )0:


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2015 af LubDub (Slettet)

støkiometriske udregninger kræver egentligt bare basale regnefærdigheder fra folkeskolen.

..men jeg vil råde dig til at læse i din bog (igen?) og så evt. spørge igen, hvis der er noget, du er i tvivl om


Svar #6
28. november 2015 af nillewedel (Slettet)

Tak jeg læser og læser

Skriv et svar til: mængdeberegnings skema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.