Matematik

Besem buelængde

30. november 2015 af Killallniggers (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en venlig person der kan hjælpe mig med en opgave?

Opgaven er vedhæftet, og det er opgave B jeg skal have hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af mette48 (Slettet)

du glemte at vedhæfte opgaven

hvad har du selv lavet for at løse opgaven?


Svar #2
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Nå undskyld, her.

Jeg ved ikke helt hvordan jeg starter

Vedhæftet fil:A og bpng.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2015 af StoreNord

Hele omkredsen er Pi*r²= 9Pi

Vinkel v i grader udgør en brøkdel af 360 grader:            v/360

Buen udgør den samme brøkdel af omkredsen:              bue/(9Pi)

Løs derfor ligningen:                                \frac{v}{360}=\frac{buel\ae ngde}{9Pi}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2015 af Soeffi


Svar #5
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Jeg forstår ikke helt... Jeg fik vinklen til 89 grader. Dividere jeg så med 360? Og hvordan finder jeg buelængden


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2015 af StoreNord

Så skal du løse ligningen:               \frac{89}{360}=\frac{buel\ae ngde}{9Pi}        og finde buelængden.

Prøv at gange over kryds.             :)


Svar #7
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Er det her rigtigt?

Vedhæftet fil:buelæng.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2015 af StoreNord

Det første er fint og præcist.

Det sidste er lidt grimt.

6,99 er både pænt , mest anvendeligt og korrekt nok.

Og dog; det ser forkert ud. Vi må lige overveje...


Svar #9
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Bliver B så 1,553m?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2015 af StoreNord

Bliver B så 1,553m?              -- Nej

Min formel var forkert.

Hele cirklens omkreds er 2Pi*3 = 18,85

 Løs nu:                  \frac{89}{360}=\frac{buel\ae ngde}{ {\color{Red} 18,85}}


Svar #11
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Jeg fik b til = 4.6601388

Lyder det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2015 af SuneChr

SP 3011150313.GIF

Fra et tidligere indlæg  -  hvor vinklen v skulle findes.
AB bliver  buen, svarende til (90 - v)º, kortere end 1/4 cirkelbue.


Svar #13
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. november 2015 af StoreNord

#11

Ja, 4.66


Svar #15
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

Så jeg skriver som konklusion at buelængden svarer til (90 - v), kortere end 1/4 cirkelbue?


Svar #16
30. november 2015 af Killallniggers (Slettet)

#14

#11

Ja, 4.66

I meter eller hvad for en enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. november 2015 af StoreNord

Ja, i meter.

Men jeg tror, at SuneChr antyder, at din vinkel i grader er forkert?

Efter hans metode bliver det vist 86.19 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. november 2015 af SuneChr

Man har
tan (90 - v) = 1/15   og dermed  90 - v = 3,81º   og dermed  v = 86,19º
Da 360º svarer til hele cirkelperiferien  2·π·3  må 86,19º svare til buen AB.
Udregn derfor
 AB = 2·π·3·86,19 / 360   


Skriv et svar til: Besem buelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.