Kemi

Titrering - hjælp! :(

02. december 2015 af Louise2886 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I et forsøg afvejes 0,257 g smør i et 10 mL bægerglas.

Der tilsættes ca. 5 mL demineraliseret vand.

Blandingen opvarmes i et varmt vandbad, så smørret smelter.

Så tilsættes 1 dråbe 0,1 M K2CrO4, hvorefter der titreres med 0,0500 AgNO3 under magnetomrøring.

Ved ækvivalenspunktet er der tilsat 0,931 mL 0,0500 M AgNO3.

a) Beregn den tilsatte stofmængde AgNO3.

n(AgNO3) = c(AgNO3) × V = 0,0500 M × 0,000931 L = 0,00004655 mol

b)  Hvilken stofmængde NaCl er ækvivalent hermed?

c) Beregn massen af NaCl, og angiv smørrets saltindhold i masse%.

Nogen som kan hjælpe mig med punkt b og c?? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2015 af mathon

b)  
      n(Ag^+)=n(Cl^-)=n(NaCl)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2015 af mathon

n(Ag^+)=n(Cl^-)=n(AgNO_3)=n(NaCl)=4{,}655\cdot 10^{-5}\; mol

m(NaCl)=\left (4{,}655\cdot 10^{-5}\; mol \right )\cdot \left ( 58{,}443\; \tfrac{g}{mol} \right )=2{,}72052\cdot 10^{-3}\; g

masseprocent:
                              p=\frac{2{,}72052\cdot 10^{-3}\; g}{2{,}57\cdot 10^{-3}\; \tfrac{g}{\%}}=1{,}06\%
 


Skriv et svar til: Titrering - hjælp! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.