Matematik

Taylorpolynomier

02. december 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har denne opgave som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal løse.

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af pure07

Hvis ingen hjælper, så vender jeg tilbage om et par timer/i morgen. Har desværre ikke tid lige nu


Svar #2
05. december 2015 af AlmostDoneO

Er der ingen som kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2015 af SådanDa

Hvad er det helt præcis du har problemer med, jeg går ud fra at du godt ved hvordan taylorpolynomiet ser ud? Hvor går du i stå?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2015 af pure07

f'(x)=\frac{1}{2}e^{\frac{1}{2}(-2+t)}f''(x)=\frac{1}{4}e^{\frac{1}{2}(-2+x)}f'''(x)=\frac{1}{8}e^{\frac{1}{2}(-2+x)}. Jeg går udfra at du selv kan argumentere for det. Taylor serie omkring x=a ser således ud.

f(a)=f(a)+f'(a)(x-a)+\frac{f''(a)}{2!}(x-a)+\frac{f'''(a)}{3!}(x-a).

I denne sammen er a=2. Altså er f'(a=2)=\frac{1}{4}e^{\frac{1}{2}(-2+2)}. Når du har beregnet hele rækken og lagt dem sammen skulle du gerne få f(x)=1 + \frac{31}{48} (-2 + 2).


Skriv et svar til: Taylorpolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.