Matematik

Ligninger

02. december 2015 af hej908 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man følgende?:

2x2 + 2 = 5x

3x2 + 8x = 3

Jeg bliver glad for alle svar :) tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2015 af andersenxD (Slettet)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/andengradsligningen

Du burde kunne løse det hvis du følger metoden her :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2015 af 123434 (Slettet)

2x2+2=5x

omskriver til formen ax2+bx+c=0

2x2+2-5x=5x-5x

2x2-5x+2=0

a=2, b=-5, c=2

d=b2-4ac

d=-52-4*2*2

d=25-16=9

Da d er større end 0, er der to løsninger

x=(-b+-√d)/2a

x=(-(-5)+-√9))/2*2

x=(5+-3)/4

x=(5+3)/4=8/4=2

x=(5-3)/4=2/4=1/2

x=2 V x=1/2


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.