Matematik

Den elegante flaske

03. december 2015 af aresiio (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre her..

Bryggeriet vil lave en ny øl inspireret af Egyptens pyramider. I får derfor følgende opgave:

Design en flaske, som kan indeholde 0,7 liter. Flaskens nederste del skal være kasseformet med kvadratisk bund, og den øverste del skal være en pyramide. Se nærmere på figuren. Pyramiden skal have en åbning øverst, men hullet bores senere, så det skal I ikke tænke på.

I skal designe flasken, så det samlede materialeforbrug bliver mindst muligt.

Jeres chef ved, at I er dygtige, så han giver jer kun følgende ekstra oplysninger:

• En pyramides rumfang V er givet ved , hvor G er grundfladens areal og h er pyramidens højde.
• En pyramides overfladeareal A (de 4 trekantede sider) er givet ved A = 2 · a · l, hvor a og l er de længder, der er vist på figuren. l kan udregnes ved hjælp af Pythagoras' sætning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2015 af PeterValberg

Vedhæft lige den omtalte figur

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. december 2015 af aresiio (Slettet)

Her er de 

Vedhæftet fil:Ikke-navngivet.pngas.png

Svar #3
03. december 2015 af aresiio (Slettet)

Og

Vedhæftet fil:Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2015 af mustiiiiii (Slettet)

Kan i hjælpe?


Brugbart svar (6)

Svar #6
03. december 2015 af PeterValberg

Du ved, at flasken skal kunne indeholde 0,7 liter 700 cm3
hvilket betyder, at:

700=\frac13\cdot a^2\cdot h+a^2\cdot h

brug dette til at finde et udtryk for højden h

Overfladearealet af den samlede flaske må være:

O_A=4ah+a^2+2al

hvor:

l=\sqrt{\left(\frac{a}{2} \right )^2+h^2 }

Indsæt dette udtryk for l i overstående "formel" for overfladearealet
og indsæt det udtryk for h, du fandt tidligere, i stedet for h...
du skulle gerne ende med et udtryk for overfladearealet, der alene afhænger af a
Optimér dette udtryk

Skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Den elegante flaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.