Matematik

Bestem tallet b for andengradsligningen.

03. december 2015 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tallet b, så andengradsligningen 2x^2+bx+18=0 har 

A) nettop en løsning 

B) ingen løsninger 

C) to løsninger

Jeg har siddet med opgaven i lang tid nu og ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre, og den skal afleveres om en 1 time!, så har virklig brug for jeres hjælp til løsning 

på forånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2015 af 123434 (Slettet)

A)

d=0 så er der én løsning

2x2+bx+18=0

a=2, b=?, c=18

d=b2-4ac

0=b2-4*2*18

0=b2-144

0+144=b2-144+144

b2=144

√b2=√144

b=12

Når b=12, så har 2x2+bx+18=0 netop én løsning


Svar #2
03. december 2015 af denforviredeelev (Slettet)

Og hvad så med c? 


Svar #3
03. december 2015 af denforviredeelev (Slettet)

og b? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2015 af 123434 (Slettet)

B)

Når d<0 så har andengradsligningen 0 løsninger

2x2+bx+18=0

a=2, b=?, c=18

d<0

b2-4ac<0

b2-4*2*18<0

b2-144<0

b2-144+144<0+144

b2<144

√b2<√144

b<12

Når b er mindre end 12, så har andengradsligningen 2x2+bx+18=0 ingen løsninger


Svar #5
03. december 2015 af denforviredeelev (Slettet)

men hvordan gør man så med c? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2015 af PeterValberg

#0

Bestem tallet b, så andengradsligningen 2x^2+bx+18=0 har.... 

Du skal kun bestemme værdien for b, tallet c er givet i ligningen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2015 af SådanDa

#6 jeg tror trådstarteren forventer at folk også lige laver spørgsmål C) for ham! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2015 af 123434 (Slettet)

C)

Når en andengradsligning har to løsninger, så er d>0

2x2+bx+18=0

a=2, b=?, c=18

d=b2-4ac

b2-4*2*18>0

b2-144>0

b2-144+144>0+144

b2>144

√b2>√144

b>12

Når b er større end 12, så har andengradsligningen 2x2+bx+18 to løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2015 af PeterValberg

#123434

Jeg citerer lige fra betingelserne:

"Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar.
Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret."

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem tallet b for andengradsligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.