Matematik

Hjælp med matematik A

07. december 2015 af Caro2003 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To funktioner f og g er bestemt ved  f(x) = x^(2)-k*x      og      g(x)=k*x
hvor k er et positivt tal. Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem k, så arealet af M er 36.

Kan simpelthen ikke se hvad jeg skal gøre... Er der nogen som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af StoreNord

 f(x) = x2-k*x    og      g(x)=k*x

Du skal ihvertfald finde F(x) og G(x).

Integrale-grænserne er, hvor parablen og den rette linje skærer hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2015 af SuneChr

Sæt  f (x) = g (x) og find dermed de to grafers andet skæringspunkt. (0 ; 0) er øjensynligt det første skæringspunkt. Find nu ud af hvilken graf som har de største funktionsværdier i intervallet mellem skæringspunkterne og fratræk den anden graf. Beregn det bestemte integral udtrykt v.h.a. k og sæt det lig med arealet af M.


Skriv et svar til: Hjælp med matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.