Matematik

Lineær funktioner

07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Nogen der kan hjælpe er gået i stå?

Opgave:

Bestem a sådan at funktionen hvis graf går gennem (a,2) og (3,6) er
Parallel med linjen med hældningen 4.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af mathon

        \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{6-2}{3-a}=4


Svar #2
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Hvordan får du det til 4? Når du skal minus 3 med a og den skal være parallel med linjen der har hældningen 4

Svar #3
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Jeg forstår det ikke :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2015 af mathon

…parallel med betyder med samme hældning altså med hældningen 4.

                 \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{6-2}{3-a}=4

                                 \frac{4}{3-a}=4
                                 \frac{1}{3-a}=1

                                 3-a=1

                                 a=2


Svar #5
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Hvad er det for en Formel du så bruger? Formlen for at finde a

Svar #6
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Jeg forstår ikke dine udregninger

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2015 af mathon

For alle "skrå" rette linjer y=ax+b
gælder:
                     a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}     hvor (x_1,y_1)  og  (x_2,y_2)  er faste punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2015 af PeterValberg

Jeg anbefaler en filmaften med denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. december 2015 af Soeffi

#0 

Vi starter med at finde linjens ligning. Hvis du skriver den på formen:  y = αx + β vil der gælde, at α er lig med linjens hældning, som er 4, da linjen er parallel med en linje med denne hældning. Dette giver: y = 4x + β, og vi mangler at finde β. Vi kender punktet (x,y) = (3,6) på linjen. Da dette punkt ligger på linjen gælder, at: 6 = 4·3 + β <=> β = -6. Dvs. linjens ligning bliver: y = 4x - 6. For at finde a indsætter man punktet (a, 2) i linjens ligning: 2 = 4·a - 6 <=> a = 2.


Svar #10
07. december 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Tusind tak for jeres hjælp

Skriv et svar til: Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.