Kemi

Syre

08. december 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Skal man undersøge noget bestemt, for at vide dette? Jeg er på bar bund har I nogle forslag? 

Det rigtig svar er markeret med gult. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2015 af LubDub (Slettet)

Benyt, at

        for pH < pKs er stoffet overvejende på syreform

        for pH > pKs er stoffet overvejende på baseform

Ofte kan pKs-værdien for -COOH antages at være 2 og pKs-værdien for -NH4+ antages for at være 9.
...Det er dog lidt upræcist


Svar #2
09. december 2015 af Searchmath (Slettet)

Ved du hvordan man ud fra det periodiske system ved hvor mange bindinger et grundstof kan lave? er det perioderne? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af mathon

da for syrebrøkerne:

                                     X(PhCOOH)=\frac{1}{1+10^{7-4{,}19}}=0{,}002=0{,}2\%

                                     X(CH_3COOH)=\frac{1}{1+10^{7-4{,}75}}=0{,}006=0{,}6\%
                                     X(NH_2CH_2COOH)=\frac{1}{1+10^{7-9{,}78}}=0{,}998=99{,}8\%


Skriv et svar til: Syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.