Matematik

Bestem værdimængden for f

09. december 2015 af Christianku (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude. Jeg har et spørgsmål angående matematik. Jeg skal bestemme værdimængden for f. Om en lineær funktion f oplyses at f(1) = 2, f(4) = 1 og definitionsmængden er [-2;7]. Kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal bestemme værdimængden ud fra de oplysninger. Ville sætte stor pris på hjælp! På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2015 af mathon

Beregn
                 f(-2)   og   f(7)


Svar #2
09. december 2015 af Christianku (Slettet)

Ja, men hvordan? Jeg er absolut ikke den skarpeste til matematik, hehe. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2015 af PeterValberg

Du kender to punkter, nemlig (1,2) og (4,1), brug disse til at bestemme forskriften

Se eventuelt video nr. 4 og 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2015 af mathon

Vedrørende den lineære funktions
forskrift:

                 \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                \frac{y-2}{x-1}=\frac{1-2}{4-1}=-\frac{1}{3}

                y-2=-\frac{1}{3}(x-1)

                y-2=-\frac{1}{3}x+\frac{1}{3}

                y=-\frac{1}{3}x+\frac{1+6}{3}

                f(x)=y=-\frac{1}{3}x+\frac{7}{3}

                f(-2)=-\frac{1}{3}\cdot (-2)+\frac{7}{3}=3

                f(7)=-\frac{1}{3}\cdot 7+\frac{7}{3}=0

Da f(x) er kontinuert 
gælder:
                        V\! m(f)=\left [ 0\, ;3 \right ]


Svar #5
09. december 2015 af Christianku (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge to! Det var virkelig pænt af jer!


Skriv et svar til: Bestem værdimængden for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.