Matematik

Den gennemsnitlige årlige rente?

09. december 2015 af Pinoy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået dette spørgsmål og har fundet en del fomler bla. herinde, men kan ikke få det til at passe.

Spørgsmålet lyder sådan her: en bank giver de første 3 år en rente på 4,25% pr.år, og de næste 4 år giver de en rente på 1,75% pr. år.

Hvad har den gennemsnitlige årlige rente været i 7 års perioden? 

Håber der er nogen som kan hjælpe...

Tak på forhånd 

hilsen Pinoy


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2015 af SuneChr

Find r i ligningen
1,04253·1,01754  =  (1 + r)7


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2015 af mathon

          (1+r_{middel})^7=1{,}0425^3\cdot 1{,}0175^4

           r_{middel}=(1{,}0425^3\cdot 1{,}0175^4)^{\frac{1}{7}}-1


Svar #3
10. december 2015 af Pinoy (Slettet)

Er det 2 måder at gøre det på? Eller er det begge noget som indgår for at kunne finde den gennemsnitlige årlige rente i 7 års perioden?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2015 af mathon

…nærlæsning viser, at det er det samme.


Skriv et svar til: Den gennemsnitlige årlige rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.