Kemi

Koncentration af CO3

10. december 2015 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregner jeg konc af CO3 i vand ud fra pH?

Her gås ud fra at CO3 er det eneste som spiller ind på pHen af vand.


Svar #1
10. december 2015 af Luxiee (Slettet)

Og videre, hvad vil vands pH være ved bestemt CO2 tryk 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2015 af mathon

                 \{\left [ C{O_3}^{2-} \right ]_{pH}\}=10^{pK_b}\cdot \left (\frac{10^{-14}}{10^{-pH}} \right )^2+\frac{10^{-14}}{10^{-pH}}

                 \{\left [ C{O_3}^{2-} \right ]_{pH}\}=10^{-3{,}60}\cdot \left (\frac{10^{-14}}{10^{-pH}} \right )^2+\frac{10^{-14}}{10^{-pH}}

hvor
            \{X\} betyder talværdien af størrelsen X.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af mathon

#1
          Brug Henrys Lov.


Skriv et svar til: Koncentration af CO3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.