Kemi

pH

13. december 2015 af Kemihjælp31 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med følgende spørgsmål:

Hvad er pH for en 1M opløsning af NaHCO3? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af ElMalek (Slettet)

Anvend nedenstående:

pOH=\frac{pKs-log(c)}{2} = \frac{10.3-log(1)}{2} = 5.15

pH = 14-5.15 = 8.85


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2015 af Toonwire

pK_b(\text{NaHCO}_3)=10.329

Meget svag base:  pK_b > 10

Hvis udregnet som svag base:

pH=14-\begin{matrix}\frac{1}{2} \end{matrix}\left(pK_b-log_{10}\left(c_b \right ) \right )=14-\begin{matrix}\frac{1}{2} \end{matrix}\left(10.329-log_{10}\left(1 \right ) \right )=8.8355


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.