Biologi

Protein, aminosyrer og ribosomer

13. december 2015 af Blueyz - Niveau: C-niveau

Jeg ved at ribosomer danner vores proteiner vi skal bruge og at proteiner er dannet af aminosyrer.

Nu sidder jeg så med spørgsmålet om omsætningen af proteiner i kroppen. Kan man godt sige at de proteiner vi spiser, bliver splatet til frie aminosyrer og disse aminosyrer bruger ribosomer så til at danne deres egen proteiner?

Altså er det rigtigt forstået at de proteiner vi spiser, kommer ind i cellerne og bliver brugt til fx et enzym? ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2015 af stranddart (Slettet)

Proteiner nedbrydes under fordøjelsen til de 20 essentielle aminosyrer som kan indgå i protein-syntesen (eks. enzymer, ja) eller andre nitrogen-holdige produkter, eks. DNA. Overflødige aminosyrer kan hverken deponeres eller udskilles som kulhydrater og fedt kan, men må omdannes til urea (bl.a. pattedyr), urinsyre (eks. krybdyr og fugle) eller eller ammonium (eks. fisk), under store energiomkostninger. Dele af kulstofskelettet kan da benyttes til Krebs cyklus-intermediater.


Skriv et svar til: Protein, aminosyrer og ribosomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.