Matematik

Fourierrækker

14. december 2015 af herobouncer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder lige fast midt i en udregning af en fourierrække, hvor jeg mangler at udlede a_n. Min fremgangsmåde for at bestemme a_0 og b_n er vedhæftet samt problemet med a_n. 

Tak for hjælpen! 

Vedhæftet fil: fourierUdsnit-1648978.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2015 af peter lind

Jeg kan ikke se hvorfor du har problemer med bn. Det er ellers simpelt f(-x)= f(x) og sin(-nx) = -sin(nx) så an = 0 for n>0


Svar #2
14. december 2015 af herobouncer (Slettet)

Jeg er med på at an = 0, men jeg forsøger at vise det ved at løse integralet, hvor jeg sidder fast når jeg skal bestemme det ubestemte integral for: 

2x-Pi * cos(x) dx = sin(x) * (2x-Pi) - det ubestemte integrale af sin(x)*2 dx =

sin(x)*(2x-Pi)+cos(x)*2x 

Er det muligt at forkorte dette udtryk yderligere, eller vil man tage det bestemte integral nu?

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2015 af peter lind

Du skal beregne ∫πf(x)*sin(nx)dx = ∫0f(x)*sin(nx)dx +∫0πf(x)*sin(nx)dx

Du kan substituere t = -x  dt = -dx  i det første integral og dermed ved brug af at f(x) er lige nå frem til at resultatet er 0

Jeg er ikke klar over hvad du gør men rent umiddelbart ser det ikke rigtig ud. ved partiel integration får du at

∫x*sin(x) dx = -x*cos(x)+∫cos(x) dx = -x*cos(x) + sin(x)


Skriv et svar til: Fourierrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.