Kemi

forbrænding af O2

14. december 2015 af NaiaHøvinghoff (Slettet) - Niveau: B-niveau

please help, det er til imorgen og jeg kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal starte.

Beregn hvor mange liter O2 der skal bruges til at forbrænde 100 g C3H8 (propan) ved  100°C og 2 bar.

C3H8    +    5O2      →   3CO2   +   4H2O


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2015 af mathon

Stofmængdeforhold      
                                            C3H8     :     O2 = 1 : 5
ækvivalente mængder       44,097 g     5 mol 
                                           100 g             x

    forholdsberegning
                                            \frac{x}{5\; mol}=\frac{100}{44,097}

                                            x=\frac{100}{44,097}\cdot (5\; mol)=11{,}34\; mol\; O_2

               V(O_2)=\frac{(11{,}34\; mol)\cdot \left ( 0{,}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K}\cdot ((273{,}15+100)K) \right )}{2\; bar}

Over skriften burde være forbrænding af propan.


Skriv et svar til: forbrænding af O2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.