Kemi

Ph-beregning

15. december 2015 af malaa11 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej Allesammen

er der nogen der kan hjælpe mig med at beregne disse opgaver

opløselighedsprodukt af sølvoxalat, Ag2(c2o4) (s).

Det oplyses at opløselighedsprodukt er ksp=1,0*10^-12

- beregn opløselighed (mol/liter), at sølvoxalat i rent vand

Beregn opløseligheden (mol(liter) at sølv oxalat i en vandig opløsning at 0.010 M sølvnitrat, AgNo3.

sølvnitrat er fuldt dissocieret i opløsningen


Svar #1
15. december 2015 af malaa11 (Slettet)

ingen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2015 af mathon

Beregn den molære opløselighed s ud fra opløselighedsproduktet K_{sb}.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2015 af mathon

             Ag_2C_2O_4\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; \; 2\, Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; C_2{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}

                        s                         2s                        s

opløselighedsproduktet:
                                             \left [Ag^+ \right ]^2\cdot \left [C_2{O_4}^{2-} \right ]=K_{sp}

                                             \left (2s \right )^2\cdot s\right ]=K_{sp}

                                             4s^3=K_{sp}

                                             s=\left (\frac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2015 af mathon

2. del

            \left [ Ag^+ \right ] ændres ikke kendeligt ved tilsætning af Ag_2C_2O_4

            \left [C_2{O_4}^{2-} \right ]=\left [Ag_2C_2{O_4} \right ]=\frac{K_{sp}}{\left [ Ag^+ \right ]^2}


Skriv et svar til: Ph-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.