Matematik

Ligning

15. december 2015 af ACCAC (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, er i tvivl om jeg har løst denne her ligning korrekt.

15 + 26x = 4 (8x - 2) + 19

min løsning:

15 + 26x = 32 x - 8 + 19

15 - 15 + 26x = 32x - 8 + 19 + 15

26x = 32x - 8 + 19 + 15

32x + 26x = 32x - 8 + 19 + 15 - 32x

32x + 26x = -8 + 19 + 15

58x = 26

58x/26 = 2,23

x = 2,23

på forhånd tak fo hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2015 af Soeffi

#0. 


Svar #2
15. december 2015 af ACCAC (Slettet)

tak for svar, men jeg får ikke 2/3. Kan du se hvor mine mellemregninger går galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2015 af Soeffi

#0 15 + 26x = 32 x - 8 + 19

15 - 15 + 26x = 32x - 8 + 19 + 15   Det skal være -15 på begge sider

26x = 32x - 8 + 19 + 15

32x + 26x = 32x - 8 + 19 + 15 - 32x  Det skal være -32x på begge sider

32x + 26x = -8 + 19 + 15

58x = 26

58x/26 = 2,23

x = 2,23


Svar #4
15. december 2015 af ACCAC (Slettet)

Vil det sige:

15 - 15 + 26x = 32x - 8 + 19 - 15

26x = 32x - 8 + 19 - 15

32x - 26x = 32x - 8 + 19 - 15 - 32x

32x - 26x = -8 + 19 - 15

6x = - 4

6x/-4  = 2

x = 2

er det sådan du tænker? bliver stadigvæk ikke 2/3


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2015 af LilanKahn (Slettet)

15 + 26x = 4 (8x - 2) + 19

15 + 26x = 32x - 8 + 19

15 + 26x = 32x + 11

15-11+ 26x =32x

4 = 32x-26x

4 = 6 x

x = 4/6

x= 2/3


Svar #6
15. december 2015 af ACCAC (Slettet)

Mange tak LilanKahn :) kan se hvor mine fejl er nu. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2015 af LilanKahn (Slettet)

Ingen problem, det der med plus og minus på begge sider forvirer mere end det hjælper når man "bare" skal flytte tal.

PS husk at ryd op i din ligning hele tiden så du ikke mister overblik


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2015 af Soeffi

#4

Vil det sige:

15 - 15 + 26x = 32x - 8 + 19 - 15

26x = 32x - 8 + 19 - 15

32x - 26x = 32x - 8 + 19 - 15 - 32x  Der skal stå -32x på begge sider (og +26x på venstre)

32x - 26x = -8 + 19 - 15

6x = - 4  Så bliver dette: -6x = -4

6x/-4  = 2  ...Her dividerer du med -4 på begge sider, men får 2 istedet for 1 på højre side. Det ville være bedre at dividere med 6 på begge sider, da der så står x tilbage på venstre side. 

x = 2


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.