Kemi

fældningsreaktioner

18. december 2015 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.

er der nogen der kan hjælpe mig med at besvare dette spørgsmål?

tak på forhånd.

"vi benyttede og hele vejen igennem af opløsninger med stofmængden 0,1 mol pr. litter. hvor mange gram pr. litter svare det til for henholdsvis natriumchloris og bariumnitrat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2015 af Toonwire

Du skal benytte forholdet mellem stofmængde, koncentration, volumen og masse.

m = n\cdot M~~,~~c=\frac{n}{V}

I dit tilfælde har du 0.1 mol af hhv. natriumchlorid og bariumnitrat pr. liter og skal finde ud af massen af disse, per liter. 

Koncentrationen er du givet ved 0.1 M (udtales "molær" og er givet ved mol per liter).

Det du leder efter er  \begin{matrix}\frac{m}{V} \end{matrix} og kan findes ved lidt substitution.
Her er et eksempel på udregningen med bariumnitrat, Ba(NO_3)_2

\frac{m}{V} = \frac{n\cdot M}{V} =\frac{ 0.1\text{ mol} \cdot 261.3368~\begin{matrix}\frac{\text{g}}{\text{mol}} \end{matrix} }{1 ~L}= 26.13368 \begin{matrix}~\frac{g}{L} \end{matrix}


Skriv et svar til: fældningsreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.