Matematik

inhomogene differentialligning

30. december 2015 af Bornsommer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en inhomogene differentialligning, hvor jeg derved har en højreside. jeg er lidt usikker på hvad jeg gør med højresiden, i dette tilfælde tallet 2, når jeg bruger separable variable. Jeg integrerer den vel bare som t?

Her er min udregning og resultatat:


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2015 af mathon

kort:
                      3y^2\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}+2t=2

                      3y^2\mathrm{d} y=\left (-2t+2 \right )\mathrm{d} t

                      \int 3y^2\mathrm{d} y=\int \left (-2t+2 \right )\mathrm{d} t

                      y^3=-t^2+2t+C

                      y=\left (-t^2+2t+C \right )^{\frac{1}{3}}

                      


Skriv et svar til: inhomogene differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.