Matematik

Maksimum og monotoniforhold

02. januar 2016 af BrainyBrain - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med 3 underopgaver, som jeg ikke er helt sikker på hvordan skal løses. 

Jeg har dog løst opgave 10a og opgave 11a, men opgave 10bc og 11b har jeg lidt svært ved.

Opgave 10: Jeg har tegnet grafen og bestemt østrogenkoncentrationen efter 20 timer, hvilket giver       3.497E−26 picogram pr. milliliter. 

Opgave 11: Der får jeg ligningenen for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f(2)) til at være                      y = 6*e^(−2)*x-17*e^(−2)

De tre resterende opgaver ligger vedhæftet.

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2016 af peter lind

10b   Løs ligningen C'(t) = 0

10c Løs ligningen C(t) = 25

11b  Find f'(x) og brug at f(x) er voksende når f'(x) > 0 og f(x) er aftagende når f'(x) < 0.


Svar #3
03. januar 2016 af BrainyBrain

#2

Til 10c får jeg resultatet :

solve(67*(e^(−0.041*t)-e^(−3.1*t)) = 25,x)  ->  t = 0.153906 or t = 24.0443

Men begge kan jo være rigtige, da intervallet er 0 ≤ t ≤ 36 .. så forstår ikke helt..


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2016 af peter lind

Koncentrationen starter ved 0 og vokser op til et maksimum, hvorefter den aftager. Den første løsning angiver hvornår koncentrationen er tilstrækkelig til at man undgår at blive gravid. Den anden løsning angiver hvor meget den er faldet efter at koncentrationen har nået maksimum og er altså det der spørges efter. Sammenlign evt. med din graf


Svar #5
03. januar 2016 af BrainyBrain

Tusinde tak for din hjælp Mr. Lind. Den har virkelig været til stor hjælp :)


Skriv et svar til: Maksimum og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.