Matematik

Hjælp til mat!

02. januar 2016 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder med en opgave og jeg ved ikke helt hvordan den skal løses... Jeg har siddet og fumlet lidt med den, men det giver ikke helt mening, så jeg håber på lidt hjælp :)

Opgaven lyder som følger:

Løs ligningsstystemet

2x - y = -3

x + y = 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2016 af JulieW99

Isoler y og sæt ligningerne lig hinanden. Hvis jeg husker rigtigt

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2016 af 123434 (Slettet)

l 2x-y=-3

ll x+y=12

2x-y=-3 

2x+2y=24

2x-y-(2x+2y)=-3-24

2x-y-2x-2y=-27

-3y=-27

-3y/-3=-27/-3

y=9

x+9=12

x+9-9=12-9

x=3


Svar #3
02. januar 2016 af yasminadem (Slettet)

2#: Jeg tror ikke selv at det er det det går ud på... Tror altså 1# har ret :P Husker nemlig godt nu, at vi har lært noget i den stil :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2016 af PeterValberg

#0 Det er to ligninger med to ubekendte, du er "ude i" :-)

se video nr. 20 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2016 af mathon

              I\! \! :\; \;   2x - y = -3
           II\! \! :\; \;   x + y = 12      
ligningsaddition
giver:
             3x=9
             x=3                 
som indsat i II
giver:
             3+y=12
             y=9

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Hjælp til mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.