Kemi

mængdeberegning hjæælp!!!

03. januar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: C-niveau

vi har reaktionskemaet

2Al + 3S ----> Al2S3?

hvor meget aluminium og svovl skal man afveje hvis man skal lave 100g aluminiumsulfid


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2016 af mathon

                                            2 Al    +    3 S   -->   Al2S3
ækvivalente mængder        2 mol       3 mol       2 mol
                                          53,964 g   96,195 g  150,159 g
                                               x             y              100 g

     forholdsregning:
                                          m(Al)=x=\frac{100}{150{,}159}\cdot \left (53{,}964\; g \right )                

                                          m(S)=y=\frac{100}{150{,}159}\cdot \left (96{,}195\; g \right )           

                                              


 


Svar #2
03. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

kan du ikke forklare med ord hvad du gør og hvorfor du får de tal som du får


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2016 af mathon

Atomernes molmasse finder du i Det Periodiske System.
Der ganges op med koefficienterne.

Forholdsregning:
                                 \frac{x}{53{,}964\; g}=\frac{100}{150{,}159}

                                 x=\frac{100}{150{,}159}\cdot (53{,}964\; g)

.

                                 \frac{y}{96{,}195\; g}=\frac{100}{150{,}159}

                                 y=\frac{100}{150{,}159}\cdot (96{,}195\; g)


Svar #4
03. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

jeg forstår ikke hvor du får tallene 53,964 g og 150,159 fra


Svar #5
03. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

fordi Massen har de to stoffers molar masse giver ikke de der tal


Svar #6
03. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

jeg er med nu tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2016 af mathon

#4

                                             2 Al         +         3 S      -->        Al2S3
ækvivalente mængder        2 mol                  3 mol               2 mol
                                          2·(26,982 g)       3·(32,065 g)    150,159 g


Skriv et svar til: mængdeberegning hjæælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.