Kemi

Reaktionsskema af jernmalm til jern hjælp

03. januar 2016 af aaa123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået følgende opgave 

Hvor mange g Fe dannes der ud fra 200 g jernmalm ved følgende reaktion.

Fe2O3 (M=159,69) + C -> Fe (M=55,85) + CO2


Jeg har fundet frem til at der bliver dannet 139,625 g jern men kan ikke rigtig finde ud af om det er korrekt? Og hvordan jeg lige finder ud af stofmængderne for C og CO2?

Nogle der pls kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2016 af mathon

                                              2 Fe2O3     +     3 C --->  4 Fe  +  3 CO2
ækvivalente mængder:          2 mol                             4 mol

                                               319,382 g                     223,388 g
aktuelle mængder                  200 g                                x

      forholdsregning:
                                               m(Fe)=x=\frac{200}{319{,}382}\cdot (223{,}388 \; g)=139{,}898\; g


Svar #2
03. januar 2016 af aaa123456 (Slettet)

Tak for svar, det er virkelig svært!!! :)

Der er 200 g og der går 159,69 g/mol.

Vil det så sige at stofmængden er 200g/159,69 eller er den 200/159,69/2 fordi der står 2 foran?

Har regnet frem til at stofmængden for jernmalm må være 200/159,69=1,25

Kan det passe?

EDIT: Her er mit reaktionsskema

http://postimg.org/image/pfjx9tb7x/


Svar #3
03. januar 2016 af aaa123456 (Slettet)

Forstår altså ikke hvordan du får 2 mol?

Burde det ikke være 159,69 g som er 1 mol, og da der er 200 g burde blive 1,25? 

Kan du ikke pls forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2016 af Soeffi

#2.


Skriv et svar til: Reaktionsskema af jernmalm til jern hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.