Matematik

Ligning med log/n

04. januar 2016 af Dudi22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

log (ln x) + log 2 = 1, x > 1

Hvordan løser jeg ovenstående ligning?

Jeg er stor tilhænger af selv at forsøge først, men er komplet clueless i forhold til ovenstående og WA, som jeg normalt bruger til at "lære" mig ting, har jeg svært ved at definere om der er ln og log, der menes. Så beklager virkelig, at jeg poster en opgave, som jeg ikke har forsøgt mig med, men kan simpelthen ikke komme i gang :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

log (ln x) + log 2 = 1  <=>

log(2 * ln(x)) = 1  <=>

2 * ln(x) = 10  <=>

ln(x) = 5  <=>

x = e5


Svar #2
04. januar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Mange tak! Det hjalp :)


Skriv et svar til: Ligning med log/n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.