Matematik

Lineær Algebra ugeopgave 5(Matrixrepræsentation mm.)

04. januar 2016 af larssteen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen. 

Jeg sidder lidt fast i en opgave. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal få startet. Jeg har vedhæftet ugeopgaven og det drejer sig om delopgaven 5.2(ii). Meget af stoffet er nyt for mig, så jeg har stadig ikke fået det fulde overblik over hele emnet med basis, span, dimensioner, matrixrepræsentationer osv... Jeg håber at der nogen der har lyst til at hjælpe :)

Mvh Lars

Vedhæftet fil: opgave5.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af peter lind

Du har to vilkårlige polynomier f(x) og g(x) af højst grad 3. Der gælder at P(f(x)) = f(1-x) og P(g(x)) = g(x-1). Du skal nu vise at P(f(x)+g(x) ) = P(f(x))+P(g(x) ) og P(k*f(x) ) = k*P(f(x))


Skriv et svar til: Lineær Algebra ugeopgave 5(Matrixrepræsentation mm.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.