Matematik

Hvor meget skal man tjene for..

05. januar 2016 af codebr3ker (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, har et matematisk spørgsmål jeg godt kunne bruge lidt hjælp med. Det lyder sådan: 

Ester vil gerne tjene 2000.kr om måneden. Hvis ved beregning hvor mange timer hun skal arbejde for at tjene 2000.kr, hvis ca. halvdelen af hendes vagter ligger efter kl. 17:30.

Efter kl. 17:30 får hun 81,34.kr i løn, og før får hun 68,96.kr i timen. 

Kan man bruge formlen: startværdi*(1+P%)=slutværdi? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2016 af PeterValberg

Det antal timer, hun skal arbejde i alt, kaldes for x.
Du kan opstille ligningen:

68,96\cdot\frac{x}{2}+81,34\cdot\frac{x}{2}=2000

Halvdelen af timerne før kl. 17:30 og den anden halvdel efter.
Løs ligningen mht. x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. januar 2016 af codebr3ker (Slettet)

Så svaret er 26,61344 eller afrundet til 27 timer? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2019 af ZandraZiegler

Har den samme opgave her, men hvordan kom du frem til 26,61344 eller afrundet til 27 timer? kan ikke rigtig finde frem til det samme? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 68.95\cdot \frac{x}{2}+81.34\cdot \frac{x}{2} &= 2000 \\ 150.29\cdot \frac{x}{2} &= 2000 \\ x &= \frac{2000\cdot 2}{150.29}=26.62 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2019 af ZandraZiegler

mange tak nu kan jeg følge med ;))


Skriv et svar til: Hvor meget skal man tjene for..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.