Matematik

Andengradsligning

05. januar 2016 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en venlig sjæl som vil hjælpe mig med opgave D. Den sidder jeg fast i, da jeg ikke ved hvordan man gør. Opgaven er vedhæftet som et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2016 af peter lind

Udregn x1+x2. Bemærk at brøkerne i forvejen har samme nævner.

Udregn x1*x2.    Bemærk at man ganger to brøker ved at gange tæller med tæller og næbner med nævner


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2016 af mathon

                     ax^2+\bold{\color{Red} b}x+\bold{\color{Blue} c}=a(x-x_1)(x-x_2)=a(x^2-(x_1+x_2)x+x_1x_2)=

                     ax^2+(\bold{\color{Red} -a(x_1+x_2)})x+\bold{\color{Blue} ax_1x_2}


Svar #4
05. januar 2016 af Daisyangel (Slettet)

Er igang med x1+x2 som du sagde. Kan det passe at -b går ud med hinanden fra det billede jeg har uploadet på dette svar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2016 af mathon

d)
        ax^2+\left ( -a\cdot \frac{-b+\sqrt{d}+-b-\sqrt{d}}{2a} \right )x+a\cdot \frac{(-b+\sqrt{d})(-b-\sqrt{d})}{4a\cdot a}=                     

        ax^2+\left ( -\frac{-2b}{2} \right )x+\frac{b^2-d}{4a}=

        ax^2+\left ( -\frac{-2b}{2} \right )x+\frac{b^2-(b^2-c\cdot 4a)}{4a}=

        ax^2+bx+c


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2016 af peter lind

#4 det er kvadratrødderne af diskriminnaten, der går ud mod hinanden så tælleren bliver -2b


Svar #7
05. januar 2016 af Daisyangel (Slettet)

okay, tak


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.