Matematik

Sekskant

05. januar 2016 af klogemi (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der ved hvordan jeg beregner arealet af en regulær sekskant som er 5 cm i sidelængden


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af PeterValberg

se dette [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2016 af mathon

Den regulære sekskant består af
6 ligesidede trekanter.

Arealet af en ligesidet trekant med sinden s
er:
          A_{ligesidet \; trekant}=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot s^2

Arealet af den regulære sekskant
er:
          A_{regul\ae r \; sekskant}=6\cdot \frac{\sqrt{3}}{4}\cdot s^2=\frac{3\sqrt{3}}{2}\cdot s^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2016 af PeterValberg

Mathon var hurtigst med formlen i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sekskant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.