Matematik

Partielle afledede

06. januar 2016 af Sprø (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa. Sagen er den, at jeg skal til eksamen i calculus 2, her om en god uges tid. Så nu sidder jeg og regner nogle opgaver og falder så over denne opgave (se vedhæftet fil). Hvad menes der med f(x,y)=g(3x-2y)? 

Vedhæftet fil: Partielle afledede.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2016 af SådanDa

Der menes at f(x,y) er den funtion der sender et par (x,y) over i g(3x-2y), hvor g(x) er en funktion fra R ind i R.

Ergo er f altså en funktion fra Rind i R. Forestil dig at g er g(x)=x, så ville f(x,y)=g(3x-2y)=3x-2y.

Ligeledes hvis g(x)=2x bliver f(x,y)=g(3x-2y)=2(3x-2y)=6x-4y. Men g er altså bare en vilkårlig differentiabel funktion fra R til R.

Din opgave løses ved blot at bruge kædereglen :)


Svar #2
06. januar 2016 af Sprø (Slettet)

fx(x,y)=?g'(3x-2y)

Men hvordan kan det så være at man ikke differentiere 3x-2y? Eller gør man? og så på spørgsmålstegnetsplads skal man da skrive 3? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2016 af SådanDa

Ja, nemlig, du ganger jo det indre differentieret på, så svaret må være 3 :)


Svar #4
06. januar 2016 af Sprø (Slettet)

Nå okay, så var den jo slet ikke så kompliceret endda :) tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.