Fysik

Fysik - har brug for hjælp!!

06. januar 2016 af blackstarkbh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Er der en, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Jeg forstår det ikke.

Bærekablet til en elevator, der holder stille, går pludseligt i stykker. Efter 2,0 sekunders forløb træder elevatorens sikkerhedssystem i funktion, og over en strækning på 4,0 meter standses elevatoren.

a. Hvor langt falder elevatoren inden sikkerhedssystemet træder i kraft?
b. Hvor stor er farten da?
c. Hvor stor er den gennemsnitlige acceleration under opbremsningen?
d. Hvor lang tid går der, fra kablet går i stykker, til elevatoren holder stille igen?
e. Hvor langt bevæger elevatoren sig i dette tidsrum?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2016 af peter lind

a.  s = ½*g*t2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2016 af hesch (Slettet)

Elevatoren er udsat for tyngdeaccelerationen under frit fald.

Har du selv en idè om, hvordan a) og b) beregnes ?  ( Kom lige med et forslag ).

Med lidt behændighed kan du også beregne c) ud fra resultatet af b).

Der må stå nogle af disse forbandede formler i din bog, giv det en chance.


Svar #3
06. januar 2016 af blackstarkbh (Slettet)

Jeg har skrevet herinde, netop fordi jeg ikke forstår det og har brug for hjælp!


Svar #4
06. januar 2016 af blackstarkbh (Slettet)

a.  s = ½*g*t2 = 19,64 m

b. v = g*t = 19,64 m/s

c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2016 af peter lind

c; a = Δv/t


Svar #6
06. januar 2016 af blackstarkbh (Slettet)

Men hvad er delta-v i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2016 af peter lind

hastighedsændringen


Skriv et svar til: Fysik - har brug for hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.