Kemi

Fortynding

10. januar 2016 af SelinaK1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

"50 mL 2,5 M KNO3-opløsning skal fortyndes, så koncentrationen bliver 1,0 M. Hvor meget vand skal der tilsættes? Vi forudsætter, at den fortyndede opløsnings volumen kan beregnes som summen af den oprindelige opløsnings volumen og vandets volumen."

Jeg forstår ikke det her spørgsmål. Er der nogen, der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2016 af mathon

stofmængden af KNO3
                                      n(HNO_3)=(0{,}050\; L)\cdot (2{,}5\; \tfrac{mol}{L})=0{,}125\; mol

Der skal tilsættes \{v\}\; L vand,
således at
                                             \left [ KNO_3 \right ]=\frac{0{,}125\; mol}{V+(0{,}050\; L)}=1{,}0\; \frac{mol}{L}

.....
         \{v\} betyder talværdien af  - uden enhed.                                                                  


Svar #2
11. januar 2016 af SelinaK1 (Slettet)

Jeg har lige udregnet, at 0,125 mol / Vvand + 0,05 L = 2,5 mol/L??? Hvorfor får jeg den forkerte beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2016 af mathon

                                      \frac{0{,}125}{\{V\}+0{,}050}=\bold{\color{Red} 1{,}0}

                                      \{V\}+0{,}050=0{,}125

                                       \{V\}=0{,}125-0{,}050

                                       \{V\}=0{,}075

                                       V=0{,}075\; L

                                       V=75\; mL


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.