Kemi

Opløslighedsprodukt for AgCl

11. januar 2016 af Anibas92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Jeg er gået i stå med en opgave er der nogen der kan hjælpe mig lidt på sporet igen?

- Beregn opløslighedsproduktet for AgCl ud fra de givende standardelektrodepotentialer.

sølvchlorid neddyppet i en 0,100M HCl ved et tryk på 1 bar og temp på 25C

Standardelektrodepotentiler for de 3 reaktioner er

(1) 0,7996V, (2) 0,00 V (3) 0,2223V

Jeg har beregnet Delta G = -F(EAgCl-EAg) = -96485 c*mol-1*(0,2223V-0,7996V) = 55,70 KJ/mol

Tænker jeg skal beregne koncentrationen for opløsningen men jeg er gået helt i stå her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2016 af mathon

                                     \Delta{ G_r}^\Theta =-R\cdot T\cdot \ln(K)

                                     AgCl (s)  \rightleftharpoons  Ag+ (aq)     Cl(aq)

Hvor K bliver opløselighedsproduktet.


Svar #2
11. januar 2016 af Anibas92 (Slettet)

okay tak, men hvis jeg solver den får jeg;

solve(55,70KJ/mol=-8,314J*mol-1K-1*298,15*ln(x)

x = 0,97778

Men facit siger K=1,74 *10^-10 M2 = 10^-9,76

Den kan jeg ikke lige gennemskue.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af mathon

                                     \Delta{ G_r}^\Theta =-R\cdot T\cdot \ln(K)

                                     R\cdot T\cdot \ln(K)=-\Delta{ G_r}^\Theta

                                      \ln(K)=-\frac{\Delta{ G_r}^\Theta}{ R\cdot T}

                                      \ln(K)=-\frac{55700\; \tfrac{J}{mol}}{ (8{,}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K})\cdot ((273{,}15+25) K)}=-22{,}4691

                                      K=e^{-22{,}4691}=1{,}74\cdot 10^{-10}

dvs
                                      K_{sp}=1{,}74\cdot 10^{-10}\; M^2


Svar #4
12. januar 2016 af Anibas92 (Slettet)

Nåh på den måde tusinden tak nu giver det mening.


Skriv et svar til: Opløslighedsprodukt for AgCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.