Matematik

HJÆÆÆLP

12. januar 2016 af mathilde26 (Slettet) - Niveau: C-niveau

A) hvordan finder jeg den årlige rente af den mdr rente, når den mdr rente er 0,5 %. Varen koster 9999 kr. og skal afdrages over 2 år?

B) Hvordan beregner jeg den mdr ydelse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2016 af mathon

a)

                    1+r_{\aa r}=(1+r_{mdr})^{¨12}

                    p_{\aa r}\cdot 10^{-2}=(1+r_{mdr})^{12}-1

                    p_{\aa r}=\left ((1+r_{mdr})^{12}-1 \right )\cdot 10^2

                    p_{\aa r}=\left (1{,}005^{12}-1 \right )\cdot 10^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2016 af mathon

b)
              y=\frac{G\cdot r_{mdr}}{1-(1+r_{mdr})^{-n}}

              y=\frac{9999\cdot 0{,}005}{1-1{,}005^{-24}}


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.