Fysik

Massetiltrækning, to genstande

12. januar 2016 af VictoriaSchluter (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har fået det her spørgsmål: Massetiltrækningen mellem to genstande, hvad afhænger den af? 

Jeg kan ikke finde noget på nettet om det, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1. Massen af den ene genstand

2. Massen af den anden genstand

3. Afstanden mellem de to genstande


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2016 af mathon

Massetiltrækningen F mellem to genstande afhænger af de to genstandes masser m_1 og m_2
og af afstanden r mellem deres massemidtpunkter/tyngdepunkter.

Sammenhængen er

                                   F=G\cdot \frac{m_1\cdot m_2}{r^2}            

hvor konstanten                        
                            G=6{,}6742\cdot 10^{-11}\; \frac{m^3}{kg\cdot s^2}

m_1 og m_2 måles i kg
r måles i i m.


Skriv et svar til: Massetiltrækning, to genstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.