Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))

12. januar 2016 af Benny97Bango (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heyy, jeg har lidt problemer med at bestemme ligningen for tangenten.

Grafens forskrift lyder på f(x)=1/2 x^2 - 3x + 1

Indtil videre har jeg udregnet 

f(x0)= -11

f'(x0)=-3

x0=2


Men når jeg kommer til at sætte værdierne ind i formlen y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0) skaber det problemer, da jeg får ligningen til at være y=-3x-5 hvilket jeg ved er forkert.
Tænker at jeg har lavet en fejl i en af mellemregningerne, men kan ikke selv finde den, så håber i kan hjælpe mig! 



 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2016 af mathon

                          y=f{\, }'(2)\cdot (x-2)+f(2)    med   x_o=2

f{\, }'(2)=2-3

f(2)=\frac{1}{2}\cdot 2^2-3\cdot 2+1


Svar #2
12. januar 2016 af Benny97Bango (Slettet)

Fedt mathon super brugbart! 

Nu har jeg bestemt ligningen til at være y=-x-1 hvilket jeg synes bedre om.

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af mathon

…som er korrekt :-)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.