Kemi

H2O

13. januar 2016 af di123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg håber i kan hjælpe mig

1-   Hvorfor har hydrogen et dobbelt så stort rumfang som oxygen i vand?

2-   Når hydrogen og oxygen renegere kemisk med hinanden dannes der vand samtidig med at der frigøres meget energi så meget at processen kan forløbe eksplosivt. Derfor skal den kontrolleres forsigtigt. Ved denne reaktion skal der bruges 8 gram oxygen til en gram hydrogen ?

- Spørgsmålet er så, hvordan kan processen kontrolleres forsigtigt?
- Og er det sandt at der ved denne reaktion skal bruges 8 gram oxygen til en gram hydrogen? eller er det 8 gram oxygen til 2 gram hydrogen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af mathon

8 gram O_2 til et gram H_2  er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af mathon

Spørgsmålet er formentlig: "Hvorfor udvikles der ved vandsønderdeling dobbelt så stort et volumen H_2 som O_2?"

Fordi vandmolekylet H_2O indeholder dobbelt så mange hydrogenatomer som oxygenatomer.

                         2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \; 2\, H_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; O_2\, _{\textit{(g)}}
                                                      2 mol               1 mol

                               V(H_2)=(2\; mol)\cdot \frac{R\cdot T}{p}

                               V(O_2)=(1\; mol)\cdot \frac{R\cdot T}{p}

                               \frac{V(H_2)}{V(O_2)}=\frac{2}{1}

                                                          

           


Svar #3
13. januar 2016 af di123 (Slettet)

Tusind tak for svar, men forstår stadig ikke hvorfor det er 8 gram  [O_2] til et gram [H_2]  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2016 af mathon

                                                     2\, H_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \;2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}
ækvivalente mængder:               2 mol             1 mol
                                                   2 · (2 g)          32 g
                                                      4 g               32 g
                                                      1 g                8 g

                                                     


Skriv et svar til: H2O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.