Matematik

Beregning af vektorkoordinater ud fra vinkel

13. januar 2016 af EO1567 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har I mulighed for at hjælpe mig med at løse vedhæftede to delopgaver? 

Vedhæftet fil: stu.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af peter lind

Brug at hvis vinklen mellem vektorerne er 30º gælder a·b = |a||b|*cos(30º)


Svar #3
13. januar 2016 af EO1567 (Slettet)

#2

Brug at hvis vinklen mellem vektorerne er 30º gælder a·b = |a||b|*cos(30º)

Det har jeg prøvet, men jeg får helt forkert svar. Vil du vise, hvordan du gennemfører udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2016 af peter lind

hvad har du gjort ?


Svar #5
13. januar 2016 af EO1567 (Slettet)

#4

hvad har du gjort ?


0*1+1*t=\sqrt{0^2+1^2}*\sqrt{1^2+t^2}*cos(30)

Og så har jeg forsøgt at isolere t, men får ikke svaret t= 0,423 V t=1,577

Jeg har en idé om at det skal omskrives til en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2016 af peter lind

Hvis du kvadrerer ligningen får du en  2. gradsligning.


Svar #7
13. januar 2016 af EO1567 (Slettet)

#6

Hvis du kvadrerer ligningen får du en  2. gradsligning.

Ja, men hvordan løser jeg en andengradsligning på den form? Vil du ikke vise hvordan?


Skriv et svar til: Beregning af vektorkoordinater ud fra vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.