Kemi

Mængdeberegninger

13. januar 2016 af mussi9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej nogle der vil hjælpe mig med denne opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af mette48 (Slettet)

2 AgNO3 + CaCl2 > 2 AgCl + Ca(NO3)2  

Atommasser bruges til at beregne masserne af molekylerne (afrundes til hele tal)

AgNO3  107,868+14,007+15,999*3     = 170
CaCl2  40,08+35,453*2              = 111      
AgCl  107,868+35,453               = 143
Ca(NO3)2 40,08+(14,007+15,999*3)*2 = 164

2 AgNO3 + CaCl2 → 2 AgCl + Ca(NO3)2  

2*170 g AgNO3 + 111g CaCl2 → 2*143 g AgCl + 164 g Ca(NO3)2

8,10 g CaCl2 hvor meget  AgNO3 skal der bruges

til 111 g CaCl2 bruges 340 g AgNO3

til 8,1 g bruges 340/111*8,1 g AgNO3

AgCl?

20,4 g i % af teoretisk


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.