Kemi

Mængdeberegning

14. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hydrogenperoxid, H2O2, bruges bl.a til affarvning af hår. En flaske med 100 ml hydrogenperoxid-opløsning indeholder 0,132 ol H2O2. Hvor mange gram H2O2 indeholder flasken ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af SofieReese (Slettet)

Du finder først molarmassen og så kan du dernæst bruge formlem m=n*M :) (du mener vel mol i stedet for ol, ikke?) 
Håber det var svar nok :)


Svar #2
14. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet)

Jo mol :D Sorry men er virkelig dårlig til det, så er ikke sikker på hvad du mener  -.-' 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2016 af SofieReese (Slettet)

Hmm, du kan altid google molarmassen. Ellers finder du den ved at kigge i det periodiske system. Det tal der står under atombogstavet (ved H er det fx. 1,008) skal du bruge. H2O2 indeholder H og O og der derfor disse to atomer du finder i det periodiske system. I hydrogenperoxid er der 2 H'er og 2 O'er, så du skal derfor gange det tal der står i det periodiske system med to.

H = 2 * 1,008 = 2,016
O = 2 * 15,999 = 31,998

Disse tal lægges sammen og gives enheden g/mol

2,016+31,998 = 34,014 g/mol

Du kender stofmængden n (0,132 mol) og molarmassen M (34,014 g/mol) og disse to værdier sætter du ind i formlen

m=M*n

m=34,014 g/mol * 0,132 mol = 4,49 g

Håber det forklarer det lidt bedre ? :)


Svar #4
14. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet)

Har fundet ud af det!


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2016 af SofieReese (Slettet)

Det var godt ;)


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.