Kemi

pH

14. januar 2016 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvis man har 0,1 M opløsningen af hhv. salpetersyre (HNO3 - stærk syre - pKs=0) og salpetersyrling (HNO2 - middelstærk syre - pKs=3,35), hvad er pH-værdien så lig med for salpetersyre og salpetersyrling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af Heptan

Salpetersyre er en stærk syre, heraf formlen for stærke syrer:

pH = -log(cs)

Salpetersyrling er en middelstærk syre, heraf formlerne for middelstærke syrer:

K_s=\frac{[\textup{H}^+]^2}{c_s-[\textup{H}^+]}

pH=-\log [\textup{H}^+]


Svar #2
14. januar 2016 af tobiasyesyes (Slettet)

Jamen, jeg forstår ikke hvilke værdier jeg skal sætte ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2016 af Heptan

cs står for syrens formelle koncentration, som er 0,1 M i denne opgave.

K_s=10^{-pK_s}


Svar #4
14. januar 2016 af tobiasyesyes (Slettet)

Hvor får du de 10 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2016 af Heptan

pKs = log10(Ks)


Svar #6
14. januar 2016 af tobiasyesyes (Slettet)

Jeg forstår det virkelig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2016 af Heptan

Det er titalslogaritmen, så derfor skal man opløfte 10 i -pKs for at finde Ks.


Svar #8
14. januar 2016 af tobiasyesyes (Slettet)

10^-0=1

Så er Ks værdien 1, og så skal man bare tage den negative logaritme til 1, som giver 0? Det giver jo ikke mening


Svar #9
14. januar 2016 af tobiasyesyes (Slettet)

En pH-værdi på 0 giver jo ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2016 af Heptan

Jo, en pH-værdi på 0 giver god mening, men du har alligevel brugt den forkerte pKs-værdi, der står i opgaven at den er 3,35.


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.