Matematik

Taylorrækken

15. januar 2016 af Zaraaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave (vedhæftet). Jeg har lavet noget af den, men kan ikke rigtig komme videre. Håber der er en der vil hjælpe. 

Vedhæftet fil: Taylorrækken .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2016 af SådanDa

Taylorpolynomiet

F(x)=F(2)+\frac{F'(2)}{1!}(x-2)+\frac{F''(2)}{2!}(x-2)^2+\cdots

=F(2)+\frac{f(2)}{1!}(x-2)+\frac{f'(2)}{2!}(x-2)^2+\cdots

=1+\frac{\frac{1}{3-2}}{1!}(x-2)+\frac{\frac{1}{(3-2)^2}}{2!}(x-2)^2+\cdots,

=1+\frac{1}{1!}(x-2)+\frac{1}{2!}(x-2)^2+\cdots


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2016 af Soeffi


Svar #3
15. januar 2016 af Zaraaaa (Slettet)

Mange tak :-D Det ser ret let ud! 

Har så et sidste spørgsmål, det drejer sig om den vedhæftede opgave (Polære koordinater) Jeg har lavet den og vil høre om jeg har gort det rigtig. 

(Har ikke lige regnet rumfanget ud, men det kan jeg godt finde ud af, det er mere om jeg har opstillet mit itererede integrale rigtigt.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2016 af Therk

Dit integrale ser fint ud, men du bliver nødt til at beslutte dig om du bruger t eller θ.


Skriv et svar til: Taylorrækken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.