Matematik

Halveríngstid

15. januar 2016 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og bøvler med denne opgave, så det kunne være super lækkert med lidt hjælp

Vedhæftet fil: radioaktivt stof.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2016 af mathon

                        

                          a^{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}

                          a=\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}}

                          a=\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{30{,}17}}=0{,}977287     


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2016 af mathon

b)
                        N(t)=17{,}5\cdot0{,}977287^{\, t}

                        \frac{10}{17{,}5}=0{,}977287^{\, t}

                        \log\left (\frac{10}{17{,}5} \right )=\log(0{,}977287)\cdot t

                        t=\frac{\log\left (\frac{10}{17{,}5} \right )}{\log(0{,}977287)}

                       


Skriv et svar til: Halveríngstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.