Fysik

Udregne Solens masseændring pr. tid

16. januar 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal udregne den følgende opgave, og jeg ved godt, hvordan man gør, men jeg kan ikke lige forstå, hvordan enhederne går ud med hinanden - opgaven lyder:

Solens totale energiudstråling sker med effekten 3,8*10^2^6 W. Beregn den tilsvarende masseændring pr. tid.

Jeg bruger naturligvis Einsteins specielle relativitetsteori og isolere heri masseændringen:

\Delta m=\frac{\Delta E}{c^2}

Men energi er jo ikke det samme som effekt, så hvad gør jeg lige?

I skolen indsatte vi blot effekten med dertilhørende enheder, men så bliver den resulterende enhed jo:

\frac{\frac{J}{s}}{\frac{m}{s^2}}

Og dette er jo ikke lig med kg?

Håber at nogen kan hjælpe.

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af Jerslev (Slettet)

#0: Hint: J/m^2/s^2 = kg

Svar #2
16. januar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Ja, men hvad med s i tælleren? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2016 af mathon

Enheder for \frac{\Delta E}{c^2}

                                 \frac{\frac{kg\cdot m^2}{s^2}}{\frac{m^2}{s^2}}=kg\cdot \frac{\frac{m^2}{s^2}}{\frac{m^2}{s^2}}=kg
                             

                    


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2016 af Jerslev (Slettet)

#2: du vil jo gerne have en enhed på svaret som kg/s.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2016 af mathon

Enheder for \frac{\frac{\Delta E}{t}}{c^2}=\frac{1}{t}\cdot \frac{\Delta E}{c^2}

                      \frac{1}{s}\cdot \frac{\frac{kg\cdot m^2}{s^2}}{\frac{m^2}{s^2}}=\frac{1}{s}\cdot kg=\frac{kg}{s}

                   


Svar #6
16. januar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Er vi ikke enige om, at W=\frac{J}{s} ?

I så fald, hvordan kan man så bare indsætte Joule i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2016 af Jerslev (Slettet)

Jo, og hvilken tæller?

Du omregner blot energien i effekten til en masse.

Svar #8
16. januar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Tælleren som \Delta E udgør. Denne er vel energi og ikke effekt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2016 af Jerslev (Slettet)

#8: Ja.


Skriv et svar til: Udregne Solens masseændring pr. tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.