Bioteknologi

Formelle koncentration og pH beregning

16. januar 2016 af lisa1458 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og laver en bioteknologi aflevering og er nået til den del hvor kemien spiller ind, og er desværre meget bedre til biologi delen end kemi delen så sidder fast ved 2 spøgsmål som jeg håber nogle kan hjælpe med.

Det første spørgsmål lyder således: Vis, at den formelle koncentration af mælkesyre er 0,08 M før tilsætning af natriumhydroxid.

Det andet spørgsmål lyder således: Beregn pH i mælkesyreopløsningen før tilsætning af natriumhydroxid.

Opgaverne kan ses i den tilføjede fil

Håber der er nogle derude der kan hjælpe mig :-)
Mvh. Lisa

Vedhæftet fil: Biotek opgaver..docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af mathon

4.
      Titerligning:
                              (0{,}025\; L)\cdot c_s=(0{,}020\; L)\cdot (0{,}100\; M)

                              c_s=\frac{(0{,}020\; L)}{(0{,}025\; L)}\cdot (0{,}100\; M)=0{,}080\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2016 af mathon

                        R-COOH\;_\textit{(aq)} \; \; +\; \; H_2O\;_\textit{(l)}\; \; \rightleftharpoons \; \; R-COO^-\;_\textit{(aq)}\; \; +\; \; H_3O^+\;_\textit{(aq)}     
molariteter:         c_s-\alpha \cdot c_s                                                    \alpha \cdot c_s                           \alpha \cdot c_s

med ligevægtsbrøken:
                                         \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

                                        \left [ H_3O^+\right ] ^2+K_s\cdot \left [ H_3O^+\right ]-K_s\cdot c_s=0
med løsningen
                                        \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{ -K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c_s}}{2}

                                        pH=-\log\left (\frac{ -10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot 10^{-pK_s}\cdot c_s}}{2} \right )

                                        pH=-\log\left (\frac{ -10^{-3{,}86}+\sqrt{10^{-7{,}72}+4\cdot 10^{-3{,}86}\cdot c_s}}{2} \right )

                                        


Svar #3
16. januar 2016 af lisa1458 (Slettet)

Forstår bare ikke hvordan man kommer frem til det med 0,020 L? :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2016 af mathon

De 20 mL ligevægtsvolumen aflæses på titrerkurven.


Skriv et svar til: Formelle koncentration og pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.