Matematik

Trekanter

16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har brug for hjælp!
?Spørgsmålet lyder:

a) Bestem sideængden lille q

b) Bestem arealet af trekanten

(Note: P er 126 grader, R er 20 grader... lille q ligger lige i mellem. r er )

*den vedhæftede fil er forkert.. ignore den!!*

Vedhæftet fil: Skærmbillede (14).png

Svar #1
16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet)

det rigtige screenshot

Vedhæftet fil:Skærmbillede (15).png

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2016 af PeterValberg

a)

Bestem vinkel Q vha. trekantens vinkelsum
og benyt en sinusrelation til at bestemme længden af q 

b)

TPQR = (1/2)·r·q·sin(P)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2016 af PeterValberg

\angle Q=180^o-(\angle P+\angle R)=180^o-(120^o+20^o)=\,_\cdots

Mht. siden q:

\frac{q}{\sin(Q)}=\frac{r}{\sin(R)}

Indsæt de kendte værdier og bestem længden af q

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.