Matematik

Ligning med e^x

19. januar 2016 af Dudi22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende ligning:

e^(2x) + 5e^x - 3 = 0

Hvordan løses den? Umiddelbart ville jeg flytte 3 over på højre side og tage ln, men det er ikke rigtigt :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af BrugsenMedarbejderen (Slettet)

Slettet

Svar #2
19. januar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Ok, tak :) Jeg får mere ud af blot at løse den, så jeg kan forstå grundprincippet i det. Kan du hjælpe med det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2016 af PeterValberg

e2x + 5ex - 3 = 0
(ex)2 + 5ex - 3 = 0

Løs som en andengradsligning, hvor den ubekendte er ex
Løs derefter for x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. januar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Mange tak, Peter, den sidder der nu (og fik løst de andre 5 opgaver)!


Skriv et svar til: Ligning med e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.