Matematik

"En influenzaepidemi på en skole…"

19. januar 2016 af huuuh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, sidder den her opgave, men kan ikke gennemskue hvordan jeg skal gøre det. Ved at jeg gøre det via TI Nspire CAS, men aner simpelthen ikke hvordan. 

Opgaven lyder således: 

En influenzaepidemi på en skole kan beskrives ved modellen
N(t) = 800 / 1+99*e^-0,5*t
hvor N(t) er antallet af personer, der er influenzaramte t døgn efter epidemiens udbrud.
a) Tegn grafen for N(t) , når 0 ≤ t ≤ 25 , og bestem antallet af influenzaramte 5 døgn
efter epidemiens udbrud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af Soeffi

#0. Du mener:..?

N(t) = \frac{800}{1+99\cdot e^{-0,5\cdot t}}


Svar #2
19. januar 2016 af huuuh (Slettet)

Ja, præcis :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2016 af Soeffi

#0. Her det gjort i Geogebra:

Vedhæftet fil:logistisk.png

Svar #4
19. januar 2016 af huuuh (Slettet)

Tusind tak! Hvordan har du gjort?

Og ved du så også hvordan jeg svarer på b? 
b) Bestem N′(12) , og beskriv, hvad dette tal fortæller om antallet af influenzaramte.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2016 af Soeffi

#4. Her er den lavet i TINspire. Se evt denne video: https://www.youtube.com/watch?v=pKQ20oIe0GI.


Skriv et svar til: "En influenzaepidemi på en skole…"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.